onsdag 25 juni 2008

Det blidde Athen, och i Athen ar vi nu. Och i Athen ar det V A R M T . . . 40 grader, enligt en biljettjej med en termometer vid Akropolis. Dit styrde vi naturligtvis stegen sa fort vi kunde.
Eller nja, inte riktigt kanske. Vi kom av den Vodafonesponsrade snabbfarjan fran Mykonos kl 01.30 i natt, ganska somndruckna och vimsiga. Och vi maste ha en aura av "vilsen turist" kring oss (hm, ryggsackarna kanske), for an en gang blev vi genast hustlade av en valvillig(?) hotellmaklare med bra priser och goda rad som yrkesparoll. Han bestamde sig for att vi behovde ett hotellrum, slangde in oss i sin taxi, och holl sen inte kaften en sekund forran han tryckt in oss bada i hotellets alltfor tranga hiss. Han hann planera var Athenvistelse i detalj, inkl. antal hotellnatter, antika monument, kollektivtrafik, frukostcafeer, resvagar ut ur stan, nar vi skulle stalla vackarklockan, och hur man hanterar fastlandshettan pa basta satt. Synd att han inte fixade en datautskrift pa alltihop ocksa, for hur mycket av det vi kom vi ihag efter fem minuter liksom...
Naja, nu hade vi ju faktiskt ett hotellrum att omgaende sprida ut all var packning pa golvet i, sa da kunde vi ju passa pa att utnyttja det ocksa, aven om vi kande oss lite desorienterade. Jag satte genast igang med att tvatta klader och Gustaf satte genast igang med att sova.

For en gangs skull gjorde vi oss faktiskt ingen bradska nar vi vaknat. Dessutom hade vi ingen aning om var i stan vi va, sa vi hade ingen koll pa at vilket hall vi eventuellt skulle skynda oss. Vi har nu spenderat dan bland marmorpelare pa Akropolis, bland marmorpelare pa lite andra stallen i narheten, spelandes backgammon pa ett luftkonditionerat cafe och annat sant typiskt Athenskt. Vi har druckit sjukt mycket vatten, Gustaf har varit radd for att nan ska dunka handen i hans solbranda rygg, och nu sitter vi med tangenter under fingrarna igen, pa... ja, jag tankte skriva vad stallet hette, men har lite svart att lasa de grekiska bokstaverna pa dorren.

Tjingeling!

Inga kommentarer: